Kwink

  Kwink

  Op OBS Keijzerschool helpen we de kinderen om competenties te ontwikkelen die nodig zijn om op een goede manier met anderen om te gaan en bij te dragen aan de samenleving. Dit noemen wij het sociaal-emotioneel leren. Hiervoor gebruiken wij het lesprogramma Kwink.

  Vaardigheden die centraal staan bij Kwink zijn samenwerken, conflicten oplossen, inlevingsvermogen en zelfredzaamheid. Deze sociale competenties dragen bij aan een positief en sociaal veilig klimaat op school. Hierdoor verbeteren de leerprestaties en kunnen leerlingen zich ontwikkelen tot betrokken burgers.

  Daarnaast besteden we veel aandacht aan omgangsvormen en gedragsregels. We werken met een gedragsprotocol, waarin afspraken en procedures zijn vastgelegd waarmee we ervoor zorgen dat er een positief klimaat heerst op school. Wij hebben een specialist in ons team die de andere leerkrachten begeleidt op het gebied van sociaal-emotioneel leren. Daarnaast is zij ons aanspreekpunt en coördinator op het gebied van ons anti-pestbeleid.

  Lees meer over Kwink

  Keijzerschool-064.jpg